Handle Bitcoin

Bitcoin og verdi

Bitcoin er en valuta som ikke styres av en sentralbank. Konsekvensen av mangelen på et kontrollorgan som kan manipulere prisen er at prisen går som den selv har lyst. Da styres heller prisen av hvor mange som kjøper og hvor mange som selger, den klassiske regelen om tilbud og etterspørsel. Økonomier sier at den beste måten å oppnå effektivitet i markedet er ved og lå prisen styres av markedet. Det man må være påpasselig på er at prisen kan manipuleres av markedsaktørene. Det betyr at det kan være aktører som legger inn ordre eller trekker orde for å prøve å få andre til å gjøre det samme. Er man stor nok kan man legge inn flere orde på forskjellige priser for å vise at noen ikke er interessert til å gi en pris, men mer interessert i å gi en annen pris.

Ustabile priser

Denne markedsstyringen av prisen har ført til at verdien på Bitcoin går veldig opp og ned. Det i seg selv er ikke så ille hvis du ønsker å investere i Bitcoin. Ønsker du å tjene penger på Bitcoin kan du fort tjene ganske mye penger fordi kursen beveger seg så mye på en dag eller på en uke. Det er viktig å vite at man også kan tape ganske mye penger hvis man kjøper på feil pris. Ser man tilbake på 2018 har Bitcoinprisen vært helt oppe på 20 000 dollar, så har den rast deretter tilbake på beløp 70% lavere enn dette. Det vil si at noen har kjøpt for veldig dyrt. Det skal sies at man taper ikke pengene før man har solgt myntene. På denne måten kan man sitte med høy puls i mange måneder i håp om at man får verdiene sine tilbake til gamle høyder.

Investere i Bitcoin

Den mest attraktive delen av Bitcoin er per i dag å investere i Bitcoin. Det kan du gjøre når du skal kjøpe Bitcoin og at du legger denne investeringen til side. Du venter på en bedre dag og en høyere pris slik at du kan selge Bitcoin til en mye høyere kurs. Dette er ganske lett å tenke seg frem til. Det som er enda viktigere å huske på er at du må kunne tape pengene. Investerer du i Bitcoin kan du kun investere med penger du ikke trenger med det første. Putter du en million kroner i Bitcoin, som du trenger etter 1 måned så vil du få et kjempestort problem. Det har gått flere måneder allerede med en kurs 70% lavere enn høyden tidligere i 2018. Kjøpte du på denne prisen vil du angre bittert hvis du må selge alle Bitcoinene dine for å dekke kostnaden som frigjorde denne millionen. Husk derfor på at du må kunne tape pengene du investerer eller i hvert fall sitte på de investerte Bitcoinene i ganske lang tid.