Kreditter

Kredittkortstrukturen

Det finnes mange forskjellige kreditter. Den mest utbredte er kredittkortet fordi det kan brukes veldig fleksibelt. Når du har et kredittkort så betaler du rundt 20% rente eller mer hver gang du ikke betaler ned hele kortet når selve kredittrammen tas i bruk og renteperioden begynner å løpe. Når du betaler rente avhenger litt av deg og din kortleverandør, men alle vil ha sin rente, og denne renten kommer vanligvis ikke inn før det er helt nødvendig fra kortleverandøren. Om du bruker kredittkort når du kjøper noe er det vanlig at renten begynner å løpe ca. 45 dager etter at beløper er brukt. Det varierer litt hvordan bankene regner dette, men det er viktig for deg å vite hvordan dette gjøres slik at det ikke blir noe tull for deg.

Fordeler med kredittkort

Du tror kanskje at kredittkortet er for dyrt til at noen gidder å ta det opp. Hva som er best når det gjelder opptak av kredittkort er at det finnes veldig mange fordeler av kredittkortet som mange andre vil ha. Disse fordelene spenner over ganske mange felt. Det finnes bensinstasjoner som gir deg litt penger tilbake om du bruker dem med ditt kredittkort. Noen butikker gir deg også rabatter når du bruker ditt kredittkort hos dem. Du kan godt si at noen kredittkort er som universalkort da de kan brukes overalt og du kan få poeng eller penger tilbake på det meste som du gjør.

Når du får poeng så snakker vi om poeng til en eller annen allianse som de er medlem av. Bank Norwegian som de fleste vet er medlem av en flyallianse hvor du som bruker av deres kort får poeng når du bruker kortet hos noen andre og til kjøp av flybilletter.

Forbrukslånsstrukturen

Forbrukslån er litt annerledes. Her er det struktur. Det er mindre fleksibilitet men det er mer penger å hente. Du kan med andre ord få bedre betalt enn om du skulle godt til noen andre, sambla.no: billig lån fra 7,5% er det noe som heter fordi du her kan få veldig bra rente på ditt forbrukslån. Hva som passer deg best avhenger av deg, men forbrukslånet er veldig enkelt og følge fordi det krever kun at du får innvilget kreditten og at du bruker denne på den måten du ønsker. Ingen spør deg om bruken om du ikke vil fortelle dette.

Fordeler med forbrukslån

Har du et forbrukslån er det viktig at du bruker alle fordelene som du har. Få ned lånene dine ved å bruke forbrukslånet til å refinansiere er en klassisk fordel. En annen fordel er at du kan gjøre som du selv ønsker om du har det du trenger akkurat her og nå. Du kan bruke pengene på ferie, bil eller annet alt etter hva som passer deg. Det kan også være farlig, men så lenge du har kontroll er det ikke noe problem.